Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά αυτή την εβδομάδα

Ο καιρός από σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, έχει αλλάξει για τα καλά σε ολόκληρη τη χώρα, με πολλές βροχές στα δυτικά, χαλαζοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους σε περιοχές όπως η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η Πελοπόννησος και τα δυτικά τμήματα της Στερεάς. Οι καταιγίδες και στην Αττική θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ο καιρός αυτός θα συνεχιστεί έτσι το ερχόμενο τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία βαθαίνει, οπότε οι στροβιλισμοί του θα μας στέλνουν κατά κύματα κάποια μέτωπα, κυρίως ψυχρά, σχεδόν στάσιμα στα δυτικά. Επομένως, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα διαρκούν για ώρες κατά τόπους. Δε θα λείψουν γρήγορα διερχόμενοι πυρήνες καταιγίδων κατά μήκος της ατμοσφαιρικής ροής από τα νοτιοδυτικά, οι οποίοι θα φθάσουν και σε περιοχές όπως η Αττική, προκαλώντας ισχυρά φαινόμενα. Επίσης, υπαρκτή είναι η πιθανότητα υδροστροβίλων (waterspouts) κυρίως στο Ιόνιο. Από Παρασκευή φαίνεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

Οι άνεμοι κυρίως νοτιάδες αυτές τις μέρες θα είναι θυελλώδεις και ίσως στα πελάγη φθάσουν και τα 7-8 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία γενικώς από 9 έως 22 βαθμούς, αλλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται μικρή πτώση.

Διαβάστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το νεό site καιρού για τη ΛΑΚΩΝΙΑ με προγνώσεις του METEOCLIMA (Ομάδα Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ΑΘηνών):

METLAC

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - Μετεωρολόγος

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr 


Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (HUA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου