Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με διαλείμματα από την Τρίτη 19 έως την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου

Πολύ νερό από σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου μέχρι τουλάχιστον την άλλη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, κυρίως στα δυτικά της χώρας, αλλά και σε άλλες περιοχές. Τα φαινόμενα θα σημειώνονται με διαλείμματα, κατά τόπους μεγάλα, αλλά το γενικότερο σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως φθινοπωρινό.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από απόψε το απόγευμα από το Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά από τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κάνοντας επιδρομή και στα ανατολικότερα μέσα στην Τετάρτη.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μάλιστα με τοπικά έντονο χαρακτήρα την Πέμπτη και την Παρασκευή, με εμμονή σε μερικές περιοχές της χώρας, ειδικά κοντά σε κάποιες ορεινές περιοχές. Καταιγίδες αναμένονται και στην Αθήνα, ειδικά από Πέμπτη απόγευμα έως Παρασκευή μεσημέρι, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στις κορφές των πολύ ψηλών βουνών (πάνω από 1800-2000μ).

Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ειδικά Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς το πρώτο σύστημα θα ενισχυθεί με το πέρασμα του από το Αιγαίο. Έπειτα, επιπλέον 2 συστήματα αναμένονται το ένα το Σαββατοκύριακο και το άλλο στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Οι άνεμοι όλες αυτές τις μέρες θα είναι θυελλώδεις έως 7-8 και τοπικά με μορφή ριπών 9 μποφόρ στα πελάγη, αρχικά από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις και έπειτα βαθμιαία από δυτικές και βόρειες. Οι διευθύνσεις θα μεταβάλλονται καθώς θα διέρχονται τα συστήματα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο λόγω του νοτιά γενικώς από 5 έως 21 βαθμούς, αλλά σε σταδιακή πτώση από την άλλη εβδομάδα.

Διαβάστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το νεό site καιρού για τη ΛΑΚΩΝΙΑ με προγνώσεις του METEOCLIMA (Ομάδα Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ΑΘηνών),  πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

METLAC

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - Μετεωρολόγος

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr 


Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ..

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (HUA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του συστήματος POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):

RAMS

Κλικάρετε παρακάτω για τα 3 μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (NOAA):

MM5

BOLAM

WRF (NOAA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου