Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΕΣ

Ο καιρός από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή θα παρουσιάσει μικρές αλλαγές, με πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες στα ηπειρωτικά τα απογεύματα, βοριάδες μέχρι 5-6 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο και θερμοκρασίες από 17 έως 25-26 βαθμούς, αλλά με πιο πολύ κρύο στα βόρεια και σε άλλες περιοχές το βράδυ και νωρίς το πρωί.


Από την Παρασκευή το βράδυ όμως, αρχίζει να οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία και σταδιακά μέσα στο Σάββατο θα τροφοδοτείται με ψυχρό αέρα και σε συνδυασμό με τη θετική μεταφορά στροβιλισμού, θα βαθαίνει ολοένα, έως που να φτάσει στα νοτιοδυτικά της χώρα μας το κέντρο του (1005hPa) την Κυριακή , συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα και συσφίξεις. Η μεταβολή αυτή φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και θα φέρει αξιόλογα ποσά βροχόπτωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η διαταραχή του καιρού θα μας επηρεάσει και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με πτώση της θερμοκρασίας και πολλές βροχές και καταιγίδες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις την Κυριακή το μεσημέρι, κυρίως στη Νότια Ελλάδα.


Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το βράδυ της Κυριακής.


Σταδιακή ενίσχυση του βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Ιταλίας το Σάββατο. Θα σημειώνονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.


 Ψυχρός αέρας πίσω από το βαρομετρικό χαμηλό, που μετά τη διέλευσή του θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία.


 Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο με κίνηση ανατολικά - βορειοανατολικά. Η Κυριακή και οι πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι πολύ βροχερές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου