Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Νέα επιδείνωση στο τέλος της εβδομάδας

Για τις εξελίξεις στον καιρό, για την ενημέρωσή σας και πολλά ενδιαφέροντα άρθρα: www.stairway.gr

Μετά το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού, που έδωσε αξιόλογες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, κάποια χιόνια στα πολύ ορεινά και μείωσε αισθητά τη θερμοκρασία, οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ καλές. Αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα πλησιάσει κατά τόπους τους 24 βαθμούς, αλλά νωρίς το πρωί θα έχει ψύχρα.

Νέο Βαρομετρικό χαμηλό 

Από την Παρασκευή όμως ο συννεφιασμένος καιρός θα διαδεχθεί τις ηλιόλουστες μέρες, με στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς και ενίσχυσή τους στο Αιγαίο μέχρι 7-8 μποφόρ. Σταδιακά θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, αλλά προς το Σάββατο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν αποκλείονται και καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής σε ηπειρωτικής περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Το Σάββατο θα σημειωθούν και καταιγίδες, που στα βορειοδυτικά θα είναι έντονες, καθώς επίσης και χιόνια πάνω από τα 600μ στα βόρεια ορεινά και τα 900μ στα κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι από βόρειες γενικώς διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια και θα φθάνει το μεσημέρι της Κυριακής τους 14-15 στα βόρεια και τους 18-19 βαθμούς στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ψυχρή Εισβολή


Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Κυριακή με τις τοπικές καταιγίδες να σημειώνονται και σε ανατολικές περιοχές, αλλά καθώς θα εισχωρούν στη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες θα χιονίσει στην κορυφή της Πάρνηθας και σε όλα τα ορεινά της Ελλάδας πάνω από τα 1000μ, και μάλιστα στη βόρεια Ελλάδα πάνω από τα 300μ στη Θράκη και από τα 500μ στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Από Δευτέρα θα έχουμε περιορισμό το φαινομένων στα νότια και πολύ κρύο με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 15 βαθμούς. Οι βοριάδες θα ''ξυρίζουν'' στην κυριολεξία !

Χάρτης θερμοκρασίας στα 1500 περίπου μέτρα υψόμετρο για την Κυριακή το βράδυ


Χάρτης βροχόπτωσης ενδεικτικά για το βράδυ του Σαββάτου


Μετεωρολογικός χάρτης επιφανείας και 500hPa
Η αίσθηση του κρύου το Σαββατοκύριακο θα είναι έντονη, καθώς οι βοριάδες σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας και την έλλειψη ηλιοφάνειας, θα μας χαρίσουν ένα πραγματικά πρώιμο Δεκέμβρη για λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου