Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


 Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε την Τρίτη σε όλη τη χώρα, περίπου 2-3 βαθμούς, η οποία θα διαρκέσει και την Τετάρτη. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα επανέλθει στα επίπεδα της Δευτέρας γύρω στους 27-28 βαθμούς η υψηλότερη.


Από την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια και θα φτάσει τους 23-24 βαθμούς η υψηλότερη, αλλαγή που φαίνεται να διαρκέσει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία φαίνεται να είναι πιο χαμηλή στις βορειανατολικές περιοχές των ορεινών όγκων, λόγω των βορειοανατολικών ανέμων και η αίσθηση της δροσιάς, κυρίως τη νύχτα, θα είναι έντονη ειδικά στο Αιγαίο και στα ορεινά.


Τοπικοί όμβροι είναι πιθανοί στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην κεντρική Μακεδονία την Τρίτη.


Μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα κεντρικά υπάρχει για την Παρασκευή.


Τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και στα νοτιοδυτικά το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά περιορισμένες και μικρής έντασης.


Οι άνεμοι ολόκληρη την εβδομάδα θα είναι βόρειων διευθύνσεων και ενισχυμένοι αλλά την Παρασκευή θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 7 και για λίγο τα 8 μποφόρ. Οι άνεμοι αυτοί λέγονται μετόπωροι ετησίες ή μελτέμια του φθινοπώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου