Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Νεφώσεις και λίγες τοπικές μπόρες την Πρωτοχρονιά

Βελτίωση του καιρού θα έχουμε αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από μερικές ηπειρωτικές περιοχές όπου θα έχουμε παροδικές νεφώσεις που ίσως αυξηθούν και ψιχαλήσει για λίγο.

Η εξασθένιση των ανέμων θα ευνοήσει την παρουσία της αιθαλομίχλης στα αστικά κέντρα. Η θερμοκρασια έως 18 βαθμούς το μεσημέρι, αλλά το βράδυ και νωρίς το πρωί θα κυμανθεί σε μονοψήφιες τιμές.

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου νεφώσεις θα έχουμε κυρίως στα δυτικά και νότια, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν έως το βράδυ και θα δώσουν λίγες βροχοπτώσεις στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στο ανατολικό Αιγαίο.

Μέσα στη νύχτα από 31 προς 1η Γενάρη 2014, θα σημειωθούν παροδικές βροχές και σε άλλες περιοχές όπως η υπόλοιπη Πελοπόννησος και περιοχές της Στερεάς, αλλα θα είναι ασθενείς-μέτριες με πιθανότητα και για καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1100-1300 μ. Η θερμοκρασία θα πέσει 2-3 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα φθάνουν 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Γενικώς η συνέχεια του καιρού φαίνεται αρκετά καλή καθώς από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση και μόνο στα νότια θα υπάρχει πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα και στα νοτιοανατολικά για καταιγίδες

Περισσότερα στο METEOCLIMA

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Μετεωρολόγος, PhD Candidate at HUA, Research Assistant at HCMR, μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (ΕΜΤΕ)

Διαβάστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το νεό site καιρού για τη ΛΑΚΩΝΙΑ με προγνώσεις του METEOCLIMA (Ομάδα Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ΑΘηνών),  πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

METLAC

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr 


Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ..

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (HUA, METEOCLIMA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του συστήματος POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR):


Κλικάρετε παρακάτω για τα 2 μοντέλα πρόγνωσης καιρού SKIRON και RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):



RAMS

Κλικάρετε παρακάτω για τα 3 μοντέλα πρόγνωσης πρόγνωσης καιρού MM5, BOLAM και WRF του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (NOAA):

MM5

BOLAM

WRF (NOAA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου