Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα Θεοφάνεια

Αλλαγή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας από αύριο Κυριακή 5 Γενάρη, από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενίσχυση των νοτιάδων έως 7-8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1200-1500 μ (Εξαρτάται αν είναι στη βόρεια, στην κεντρική ή στη νότια Ελλάδα).

Από την Τρίτη θα έχουμε σταδιακή βελτίωση με τοπικές βροχές στην κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη. Από Τετάρτη θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση.

Περισσότερα στο METEOCLIMA

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Μετεωρολόγος, PhD Candidate at HUA, Research Assistant at HCMR, μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (ΕΜΤΕ)

Διαβάστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το νεό site καιρού για τη ΛΑΚΩΝΙΑ με προγνώσεις του METEOCLIMA (Ομάδα Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ΑΘηνών),  πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

METLAC

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr 


Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ..

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (HUA, METEOCLIMA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του συστήματος POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR):


Κλικάρετε παρακάτω για τα 2 μοντέλα πρόγνωσης καιρού SKIRON και RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):



RAMS

Κλικάρετε παρακάτω για τα 3 μοντέλα πρόγνωσης πρόγνωσης καιρού MM5, BOLAM και WRF του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (NOAA):

MM5

BOLAM

WRF (NOAA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου