Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μίνι Καύσωνας

             Η ζέστη που μας απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες φαίνεται να επιμένει κι αυτή τη βδομάδα με τάση για ενίσχυση προς τα τέλη της. Και η ερχόμενη εβδομάδα θα μπει με ζέστη. Πιθανότητα για καύσωνα με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς υπάρχει για τις 23 του μήνα κι έπειτα, καθώς εκτεταμένη σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει τη χώρα μας, όμως ακόμα είναι μακριά για ασφαλή πρόγνωση.

Αυτή τη βδομάδα λοιπόν, στα δυτικά και στα βόρεια με τη συμμετοχή του λίβα, θα έχουμε θερμοκρασίες έως και 39 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά, στα ανατολικά και στα νησιά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες μέρες θα είναι τα μελτέμια, οι ενισχυμένοι βόρειων διευθύνσεων άνεμοι, που ειδικά στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Οι ενισχυμένοι βοριάδες δε θα επιτρέψουν επεισόδια ρύπανσης, αφρικάνικη σκόνη και υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, γεγονός πολύ θετικό αφού η ποιότητα του αέρα θα είναι καλή και η θερμική δυσφορία όχι και τόσο έντονη για αυτές τις θερμοκρασίες.

Όμως για όσους ταξιδεύουν με πλοία ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Κάβο Ντόρο, ο κυματισμός θα είναι έντονος και θα υπάρξει ταλαιπωρία.         


Χάρτης θερμοκρασίας της θάλασσας στα 5μ βάθος

Χάρτης θερμοκρασίας σε ύψος 1500μ περίπου, στην ατμόσφαιρα 


Χάρτης πεδίου ανέμων


Χάρτης κυματισμού


Χάρτης κυματισμού


          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου