Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Άνοδος της θερμοκρασίας !!

Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι καλός κι αυτή την εβδομάδα, με άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη. Τοπικά θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς την Παρασκευή. Επιπλέον, θα αυξηθούν και οι συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης, καθώς σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει τη χώρα μας και σε συνδυασμό με τους σχετικά ασθενείς ανέμους, την αντικυκλωνική κατάσταση και την κάπως αυξημένη σχετική υγρασία, κυρίως κοντά στη θάλασσα, θα γίνει πιο έντονη η αίσθηση της ζέστης και η θερμική δυσφορία. 
Η Αθήνα θα δοκιμαστεί και από αυξημένα επίπεδα ρύπανσης, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματά της, αφού η θαλάσσια αύρα θα οδηγήσει τους ρύπους εκεί. Επιπλέον, με την πάροδο των ημερών και μέχρι την άλλη Τετάρτη 13/7  φαίνεται η ζέστη να διατηρείται και τα επεισόδια ρύπανσης να εντείνονται, μιας και η απόγεια αύρα θα μεταφέρει το βράδυ τους ρύπους ως την Αίγινα και το πρωί η θαλάσσια αύρα θα τους επαναφέρει στην πόλη. 
Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για μπάνια στη θάλασσα και για ταξίδια, αφού ο κυματισμός δε θα δημιουργεί  προβλήματα τις περισσότερες μέρες.



Χάρτης αφρικάνικης σκόνης


Χάρτης θερμοκρασίας της θάλασσας στα 5μ βάθος


Χάρτης θερμοκρασίας περίπου στα 1500μ ύψος στην ατμόσφαιρα


Χάρτης ύψους κυματισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου