Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Χιονόστρωση ειδικά Τρίτη και Τετάρτη ακόμα και στα πεδινά :)) Χάρτης χιονόστρωσης για την Αττική :))


 Από Καθαρή Δευτέρα, όπως ήδη έχει αναφερθεί από τις 25 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την καιρικά συναρπαστική χώρα μας δριμύ ψύχος και ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις μέσα στην Τρίτη θα εμφανίζονται και στα πεδινά και χιονόστρωση θα έχουμε σίγουρα πάνω από τα 100μ υψόμετρο,έστω 3-4 εκατοστά. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν πιο ανατολικά και από το βράδυ σταδιακά θα σταματήσουν. Στον παρακάτω χάρτη, που έφτιαξε ο κ. Σωτήρης Σιδέρης (ZEUS) και αναρτήθηκε σήμερα στο meteoclub.gr την καλύτερη ιστοσελίδα ερασιτεχνικής μετεωρολογίας, φαίνονται τα υψόμετρα στα οποία θα έχουμε χιονόστρωση στην Αττική και τα ποσά χιονιού σε κάθε περιοχή σε εκατοστά.



Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά από το μοντέλο GFS ότι η ψυχρή εισβολή από την Καθαρή Δευτέρα είναι πλέον σίγουρη.


        Από Καθαρή Δευτέρα, όπως ήδη έχει αναφερθεί από τις 25 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την καιρικά συναρπαστική χώρα μας δριμύ ψύχος και ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις μέσα στην Τρίτη θα εμφανίζονται και στα πεδινά και χιονόστρωση θα έχουμε σίγουρα πάνω από τα 100μ υψόμετρο,έστω 2-3 εκατοστά. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν πιο ανατολικά και από το βράδυ σταδιακά θα σταματήσουν.               
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου