Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή και Δευτέρα με συννεφιά και τοπικές βροχές

Η Κυριακή και η Δευτέρα θα αποτελέσουν ένα αρκετά βροχερό διήμερο σε ολόκληρη τη δυτική και νότια κυρίως χώρα, καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή με μετωπική δραστηριότητα θα πλησιάσει τη χώρα μας δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από Τρίτη  και Τετάρτη τα φαινόμενα θα γίνουν πιο τοπικά και παροδικά και σταδιακά θα σταματήσουν.

Χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και κεντικα (πάνω από 400-500μ) και σε όλα τα ορεινά (πάνω από 1000μ) στις υπόλοιπες περιοχές. Οι χιονοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές.


 Ενδεικτικά κάποιες περιοχές που θα δεχθούν αρκετό νερό είναι η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Λακωνία, η Αττικοβοιωτία (κυρίως τη Δευτέρα), οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, στην αρχή γενικώς από ανατολικές διευθύνσεις, αλλά αργότερα βορειοανατολικοί έως 7-8 και τοπικά με μορφή ριπών 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικώς σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8 και πιο νότια από 4 έως 15 βαθμούς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στο METEOCLIMA

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Μετεωρολόγος, PhD Candidate at HUA, Research Assistant at HCMR, μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (ΕΜΤΕ)

Διαβάστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το νεό site καιρού METLAC για τη ΛΑΚΩΝΙΑ με προγνώσεις του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης WRF:

METLAC       

(Ομάδα Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ΑΘηνών)

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr 


Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ..

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (HUA, METEOCLIMA):


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού του συστήματος POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (HCMR):


Κλικάρετε παρακάτω για τα 2 μοντέλα πρόγνωσης καιρού SKIRON και RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών (UOA):



RAMS

Κλικάρετε παρακάτω για τα 3 μοντέλα πρόγνωσης πρόγνωσης καιρού MM5, BOLAM και WRF του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (NOAA):

MM5

BOLAM

WRF (NOAA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου